Világrekorder magaslest állítottak fel Szlovéniában

  A világ legnagyobbjaként akarnak elismertetni egy Szlovéniában kedden elkészült 18 méteres magaslest, amelyről páratlan kilátás nyílik a közeli Alpokra és más közép-szlovéniai látnivalókra.

  Két daruval állították függőleges helyzetbe a 120 éves lucfenyőből készült 150 tonnás építményt egy öko-üdülőközpontban a Kamnik melletti Godicban. A torony tetején lévő fedett kilátóra 100 lépcsőfokon lehet feljutni, az év végéig további négy kilátót alakítanak ki különböző szinteken – írja az MTI.

  Egy szinte teljesen fából épült üdülőközpont ad otthont a rekordernekForrás: ecoresort Godič


  A magasles hat ács háromhavi kétkezi munkájával készült. 

  A kilátóként szolgáló magaslest a maga nemében a világ legnagyobbjaként akarják elismertetni a Guinness Világrekordokkal.

  Az üdülőközpont igazgatója szerint olyasvalamit akartak, amelyhez fogható méreteit tekintve nincs másik a világban, és amely ökoturisztikai célpontként reklámozhatja Szlovéniát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!