Sétálóutcává változtatnák az Oxford Street-et

  Sétálóutcává változtatnák az Oxford Street-et.

  Sétálóutcává akarja alakítani a londoni Oxford Street-et a brit főváros polgármestere – írja az MTI.

  Fotó: Alex Dawson / Flickr.com

  Sadiq Khan szerint a világhírű bevásárlóutcának az Oxford Circustől az Orchard Streetig tartó 800 méteres szakasza 2018 decemberétől válhatna „járműmentes sétálóutcává".

  A hétfőn ismertetett tervek szerint mindenfajta járműforgalmat beszüntetnek az útszakaszon és a járdaszintig megemelik az úttestet, hogy kényelmesebbé tegyék a gyalogos közlekedést.

  Kerékpárral is tilos lesz behajtani az új sétálóutcába, ám a londoni közlekedési vállalat, a Transport for London ígérete szerint „új, kiváló minőségű bicikliutakat" próbálnak építeni az Oxford Street közelében.

  A sétálóutca kialakításának felvezetéseként idén már mérsékelték az autóbuszforgalmat az Oxford Streeten.

  Előfordult már olyan, hogy rövidebb időszakokra lezárták a járműforgalom elől az Oxford Street-etFotó: Mark Walley / Flickr.com

  Az Európa egyik legforgalmasabb bevásárlóutcájának számító Oxford Streetet több mint négy millióan keresik fel hetente.

  A polgármesteri hivatal egyik szóvivője szerint a projekt egyrészt illeszkedik a brit főváros levegőminőségének javítását célzó erőfeszítések sorába, másrészt a változtatás révén „jóval biztonságosabb és csalogatóbb" hellyé válna az Oxford Street.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!