A turisták szerint ez a világ legjobb kisvárosa

 



A Condé Nast Traveler magazin minden évben számtalan szavazást indít, hogy olvasói elmondhassák, melyek a kedvenc helyeik a világban. Így derült ki az is, hogy Budapesten van Közép-Európa második legjobb szállodája. Most megtudhatjuk, melyik a legklasszabb kisváros a turisták szempontjából, széles a világban – írja a Travel Pulse.

Fotó: Christopher Michel / Flickr.com


San Miguel de Allende városka régóta számít Mexikó rejtett gyöngyszemének azok körében, akik szívesen letérnek a kitaposott utakról, hogy megcsodálhassák a gyarmati építészet remekeit vagy a helyi művészekkel együtt dőljenek hátra a bohém kávézókban. Ez a mindössze hetvenötezer lakosú kisváros a Condé Nast szavazói szerint most a világ legbarátságosabb települése lett.

Macskaköves utcák vezetnek a városka központjában álló El Jardín (azaz "kert) nevű parkhoz, ahol árusok tucatnyi kínálják a fagyit és a lufit, és mindig akad egy szabad pad, hogy megpihenjen az utazó. Itt áll a rózsaszínesre festett Szent Mihály Arkangyal templom is, melynek tornya San Miguel minden pontjáról jól látható. A városban az is megtalálja a számítását, akit a helyi művészet érdekel – évszázados hagyománya van itt a kézműves termékeknek és textileknek.

A helyi művészek egyébként saját bemutatóházat kaptak, egy korábbi textilüzemben ma már galériák, ékszerészek, és lakberendezési üzletek váltják egymást. Két kihagyhatatlan múzeum is akad itt: az egyik a La Oltra Cara de Mexico ("Mexikó másik arca"), egy maszkmúzeum, mely több mint ötszáz szertartási maszknak ad helyet, de az őslakosok által készített textileket, babákat és kézzel készült papírt is láthatunk itt. A másik a La Esquina Játékmúzeum, ahol több mint ezer kézzel készült játékot állítottak ki.

Fotó: Lucy Nieto / Flickr.com


És ha esetleg azt gondolná, hogy csak egy szűk réteg gondolja azt, hogy ez a hely olyan jó, eláruljuk, hogy másik vezető világutazó magazin, a Travel and Leisure nyáron szintén a világ legjobb városának kiáltotta ki San Miguel de Allendét.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek