Óriáskerékbe oltott vízicsúszda lesz a jövő slágere a vidámparkokban

 



Abban a hitben, hogy a sima vízicsúszdák már unalmasak, egy német mérnök szó szerint egy csavart talált ki az élmény fokozására – írja a Travel and Leisure.

A „SlideWheel" (Csúszdakerék) elnevezésű újítás lényege, hogy az óriáskerék folyamatos mozgását és változását kombinálja a csúszdaélménnyel. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy hatalmas, forgó elem körül található a vízicsúszda: mintegy körbefonja a forgó középpontot.

A vakmerő tesztelők egy tutajon indulnak el lefelé a közel 140 méter hosszú alagútban. Alig telik el egy kis idő, a pályájuk módosul: hátrafelé, fejjel lefelé sodródnak majd, és pillanatok alatt fogalmuk nem lesz arról, merre van a fent és a lent. Nézzék csak! A videó 360 fokos képet mutat, a bal felső nyilakkal mozoghat benne.

A menet mindössze két perces, de a tesztelők esküsznek rá, hogy legalább kétszer hosszabbnak tűnik, mert olyan szédülést éreznek az utazás során. Mint az alkotó, Rainer Maelzer elmondta: az izgalom mértéke a forgó egység sebességével együtt növelhető. Szerinte a játék kellemes családi programként is futhat, de elég csupán öt százalékkal megemelni a sebességet, és máris színtiszta adrenalinlöket.

A csúszdakerék közel 25 méter magas, és négyszemélyes tutajokon egyszerre összesen 12 ember tartózkodhat benne. Egyelőre tesztelés alatt van; a tervek szerint az első Kínában nyílik majd 2018-ban, utána közvetlenül pedig Münchenben is építenek egyet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek