Amszterdam még tovább megy a turisták korlátozásában

Nemrégiben írtunk arról, hogy Hollandia legnépszerűbb desztinációja nem engedélyezi újabb és újabb olyan üzletek nyitását, melyek csak a turistákat szolgálják ki. A városvezetés azzal indokolta döntését, hogy nem akarnak egy napon arra ébredni, hogy Disneylanddé változott a város.

Ez a látvány idén télen már nem fogadja a látogatót Amszterdamban
Fotó: David van der Mark / Flickr.com



Úgy tűnik, ezzel még nem álltak le, és további terveket szövögetnek arra, hogy visszaadják a várost a helyieknek. A legújabb húzás az, hogy betiltják a sörbicikliket. A férfitársaságok körében oly népszerű járművet a döntéshozók „kellemetlenségként" értékelik.

A november 1-jén életbe lépett törvény pontosan azt a járművet, hollandul bierfiets-et tiltja be,melyet épp ez az ország talált fel 1997-ben. Tavaly több ezer amszterdami lakos írta alá a petíciót, hogy ezektől megszabaduljanak, mivel ezek használata rendszerint ittassággal és hangoskodással járt, ráadásul zavarokat okozott a közlekedésben is.

Amszterdam egyébként is azok közé a városok közé tartozik, amik nem örülnek a turisták áradatának; már a szállodai szobákra kivetett adókat is megemelték emiatt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek