A Feröer-szigetek birkák segítségével került a Google Utcaképre

 


Streetview, azaz Utcakép helyett Sheepview, azaz Birkakép: a Feröer-szigetek nagyon eredeti módot eszelt ki arra, hogy a Google Térképre felvigyék a tájat – írja az Independent.

Ilyen szép a Feröer-szigetek

Fotó: Jean-Marie Muggianu / Flickr.com



A szigetek, ahol ötvenezer lakosra hetvenezer birka jut, eddig hiába próbált feltűnni a Google Térképen. Felbőszülve azon, hogy útjaik nincsenek rendesen dokumentálva a világ többi lakója számára, egy helyi lakos azt javasolta a turisztikai hivatalnak, hogy juhok segítségével változtassanak ezen. Ezután pedig a hivatal kérelmet nyújtott be a Google-nek, hogy engedélyezze ezt a szokatlan módját a sziget feltérképezésének, ők pedig zöld utat adtak a kezdeményezésnek.

A 18 szigetből álló csoportosulás az Atlanti-óceán északi részén, Izland és Norvégia között félútn helyezkedik el. Az akcióban résztvevő birkákat 360 fokban látó, napelemes kamerákkal szerelték fel. A helyi kezdeményezést hallva a Google is segítette őket: egy Street View Trekker-t és további 360 fokos kamerákat bocsátott rendelkezésükre: a Google ugyanis rendelkezik egy kölcsönzési szolgáltatással.

A helyi turisztikai hivatal sikeresnek ítélte az akciót: már 2017-ben többen látogattak el a szigetekre, mint a korábbi években. A sikeren felbuzdulva új kezdeményezésük az, hogy felvegyék a Google Fordítóba saját nyelvüket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek