Nincs többé könnyed, korlátlan vonatozás Indiában

Nincs többé könnyed, korlátlan vonatozás Indiában

 

 

India neve egyértelműen összefonódik a vonatozással, hisz ki ne látott volna már számtalan képet a zsúfolt, hosszú szerelvényekről, melyek a világ legnagyobb vasúti hálózatán futnak. Az utazóknak most az a rossz hír, hogy többé nem tudnak korlátlan utazásra szóló bérletet vásárolni az országban, pedig ez rendkívül népszerű módja volt India bejárásának – írja az Independent.

Az indiai vonatozásnak komoly kultusza van, bár azt senki sem állítja, hogy tökéletesen veszélytelen. Az IndRail bérlettel három hét alatt tökéletesen körbe lehetett járni a hatalmas országot, ráadásul mindössze 198 dollárért (kb. ötvenezer forintért). Ez a bérlet a meghatározott időn belül bármely vonat turistaosztályára jegyet biztosított vásárlójának.

Persze nem minden szerelvényen lógnak az utasok - Indiában vonatozni kellemes élmény az Európához szokott utazónak isFotó: Claudio / Flickr.com

 

Az év végétől azonban az egyes célállomások között csak külön jegyet válthat az utazó, ráadásul annak időpontját is meg kell határoznia, így teljesen kizárt, hogy akár kedvtelésből, akár betegség miatt a tervezettnél tovább időzzön egy-egy helyen. A foglalási folyamat a vasúttársaság honlapján az indiai turisztikai szakemberek elmondása szerint „kínszenvedés", és a társaság döntése a bérlet eltörléséről „egészen hihetetlen".

Az indiai vasút fejlesztése mindeközben dinamikusan zajlik: robognak már itt napelemes vonatok is, sőt, az ország adoptálja a japán Sinkanzen rendszert, ráadásul a Mumbai és Ahmedabad közé tervezett szupergyors vonal hét kilométeren át a víz alatt fog futni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek