Kortárs falfreskóval fizettettek ki egy tokiói Airbnb szállást

Kortárs falfreskóval fizettettek ki egy tokiói Airbnb szállást

 

Normális esetben maradandó nyomot hagyni egy Airbnb lakásban vandalizmusnak számít. Egy tokiói apartman tulajdonosa azonban nem így gondolta – írja az Independent.

Történt ugyanis, hogy a csupán Eric néven futó szálláskiadó azt látta, hogy a Tokiói Művészeti Fesztivál idejére Ali Sabet foglalta le a lakását. Eric történetesen a művész rajongója, és a bérlő érkezésére odakészített üdvözlőlevélen szokatlan kéréssel rukkolt elő.

Wealth in Faith 2017 Sabet

Ali Sabet (@sabet) által megosztott bejegyzés,

 

„Remélem, nem veszi tolakodásnak a kérésemet, de szeretném, ha művészetének egy darabját itt hagyná nekem" – írta a levélben, majd azt is elmondta a művésznek, hogy mely fehér falfelületre gondolt otthonában.

Az amerikai-iráni Sabet-et szerencsére megihlette tokiói tartózkodása, de nem állt meg a kért falfelületnél. Az ajtókra arannyal festett kandzsi-jeleket, a falat pedig japán ecsettel és hagyományos Sumi tintával dekorálta ki. A nevét fémjelző nőalakot alkotta újra: vastag szempillájú, kissé biggyesztett ajkú hölgyet festett a falra.

Eric megköszönte, sőt, meghívta a művészt, hogy mostantól bármikor itt jár, szálljon meg nála - ingyen. Tekintve, hogy Sabet művei nagyjából háromezer dolláros egységáron kelnek el, ez nem is olyan nagyvonalú ajánlat. Sabet ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy ennek a kis shibuya-i lakásnak a falaira dolgozni „maga volt az álom". Boldog, mert nyomot hagyhatott maga mögött Tokióban, abban a városban, amely reméli, hogy egy nap második otthona lesz.

 

Nem Ali Sabet az egyetlen művész, aki így teszi maradandóvá a tartózkodását egy idegen helyen – gondoljon csak Banksy jamaica-i kiruccanására, és arra, milyen baki érte az általa készített falfestményeket! Hogy ezért-e vagy sem, a rejtélyes brit művész Ciszjordániában utóbb saját műveivel díszített szállodát nyitott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek