Tudta, hogy törvénybe ütköző éjjel fényképezni az Eiffel-tornyot?

  Tudta, hogy törvénybe ütköző éjjel fényképezni az Eiffel-tornyot?

  A világot gyakorlatilag elárasztják az Eiffel-torony képei, akár nappal, akár éjjel készültek. Pedig az éjszakai látványt lefotózni törvénybe ütközik – írja a Travel and Leisure.

  Ezért akár le is csukhatnák Párizsban. De nem fogjákFotó: Roberto Lopez / Northfoto

  A torony tulajdonosa és üzemeltetője, a Société d'Exploitation de la Tour Eiffel hivatalos működési szabályzatában a Gyakran Ismételt Kérdések között ez áll: "A kivilágított Eiffel-toronyról éjszakai felvételek készítéséhez és megjelentetéséhez a Société d'Exploitation de la Tour Eiffel írásos engedélye szükséges."

  Hogy miért? Mert ugyan maga a torony közkincs, de a díszkivilágítása nem az. A fényshow-t 1985-ben szerelték fel, és valójában továbbra is az azt készítő művész szellemi tulajdonának számít. Márpedig alkonyattól hajnali 1 óráig képtelenség úgy képet csinálni a toronyról, hogy a villódzó fények ne legyenek rajta. Hajnalban pedig, amikor meg nincsen kivilágítva, ki akarna egyáltalán képet róla?

  Természetesen a fentiek miatt még soha, senkit nem citáltak bíróságra. Úgyhogy Párizsban járva nyugodtan szegjen törvényt, mármint azzal, hogy éjjel fotózza a már több mint háromszázmillió látogatót fogadott Eiffel-tornyot. És ha már a városban jár, ne hagyja ki a nemrég megnyílt Yves Saint-Laurent múzeumot sem.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!