Ez a világ legdrágább szállodai lakosztálya

Tűnődött már azon, hol van az a szálloda, ahol a a legtöbb pénzt kell fizetni azért, hogy eltölthessen ott egy éjszakát? Dubajban? Las Vegas-ban? Nem, nem. A megfejtés itt van Európában – írja a Travel and Leisure.

Csillagos éjszakákon jól jön egy profi távcső az elnöki lakosztály teraszánFotó: Hotel President Wilson Geneva

A genfi Hotel President Wilson már a nevével is arra utal, hogy itt az elnöki hivatást nagyra tartják, hát még milyen az elnöki lakosztály! Az éjszakánként 80 ezer dollártól induló penthouse-t terasz öleli körbe, mely természetesen a Léman-tóra néz. Ez egyben Európa legnagyobb méretű lakosztálya is: 510 négyzetméterről beszélünk, ami a külseje alapján egyébként nem túl sokatmondó szálloda egész nyolcadik emeletét elfoglalja.

Ebben a szállodában egyébként minden szoba márványozott, csak az elnöki fürdők egy kicsit "jobban"Fotó: Hotel President Wilson Geneva

A szállás összesen 12 fő elhelyezésére alkalmas saját szobákban. Ebből a két szupernagy hálószoba mindegyikéhez márvánnyal borított fürdőszoba jár, tóra néző jacuzzival. A fürdőszobákban Hermès piperék kényeztetik a vendéget.

Mivel elég sokszor szállnak itt meg csúcs VIP-ek, a lakosztály kialakításánál maximálisan ügyeltek a biztonságra. Privát lift, golyóálló ablaküvegek, páncélozott széf és számtalan riasztógomb található szerte a lakrészben. Akad itt egy privát edzőterem is, így a nagy embereknek nem kell mások szeme láttára izzadni.

Fotó: Hotel President Wilson Geneva

Ha a kedves vendég tévét akar nézni, a világ legnagyobb (Bang & Olufsen márkájú) TV-képernyőjén teheti meg, esetleg leülhet a Steinway nagyzongora elé pötyögni egy kicsit, illetve unalmában több ritka művészeti alkotásban gyönyörködhet. A szobaszerviz a Michelin-csillagokkal dekorált Michel Roth séf alkotásait szállítja a szobába.

Fotó: Hotel President Wilson Geneva

És lássuk be, ha tényleg tizenketten szállnak itt meg, az fejenként már csak 6600 dollár körüli összeget jelent éjszakánként...

Fotó: Hotel President Wilson Geneva

Szerencsére adott a hatalmas étkezőasztal is, hogy intim térben élvezzék az ínyenc fogásokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek