Itt találja a világ legkisebb szállodáját

  Itt találja a világ legkisebb szállodáját

  Többségünk megszabadul az autójától, ha annak motorja feladja a küzdelmet, de nem így Mohammed Al Malaheem, aki inkább kétszemélyes szállodává alakította az övét – írja a CNN. Ráadásul nagyon úgy néz ki, ez lett egyben a világ legkisebb hotelje is.

  Fotó: Anas Al Rawashdeh / cnn.com

  A jordániai sivatagban található Volkswagen Beetle tulajdonosa állítja, hogy vendégeinek ötcsillagos kényelmet tud biztosítani. Az Al Jaya faluról úgy nyilatkozik az Abu Ali néven ismert férfi, mint élete értelméről: itt született, itt nőtt fel, sosem menne máshová. Hozzáteszi: olyan fába akarta vágni a fejszéjét, mellyel lakóhelye felkerül a turisztikai térképekre, hogy másik is megtudják, a környéken ez a legeslegszebb hely.

  A javarészt már elhagyatott falu Al Shoubak mellett található, mely a maga 12. századból származó erődje révén már ismert az utazók körében.

  Fotó: Anas Al Rawashdeh / cnn.com

  Mióta 2011-ben megnyitotta a hotelt, folyamatosan vannak vendégei, Ali elmondása szerint VIP-vendégek is szálltak már meg itt. A Bogár belső terét a lánya által kézzel készített, gyöngyökkel kivarrt textilek díszítik. Az autó mellett felirat hirdeti, hogy a világ legkisebb szállodája található itt – a valóságban a Guinness Rekordok Könyve szerint ez a németországi Ambergben található, 2,5 méteres Eh'häusl Hotel.

  Fotó: Anas Al Rawashdeh / cnn.com

  Abu Ali eltökéltsége abban is megmutatkozik, hogy bankhitelből a szomszédos barlangot „lobby-vá" alakítsa. Ezt a szomszédos Montreal vár építtetője, I. Baldwin után „Baldwin barlangjának" keresztelte el, és teát, kávét szolgál itt fel a vendégeknek. Akinek nem jut éjszakai szállás, azt étellel tudják vendégül látni – természetesen Ali felesége és lányai készítik a helyi fogásokat. Ugyanitt Ali egy kis szuvenírboltot is működtet, ahol antik darabokat, ékszereket, rézeszközöket lehet vásárolni.

  Fotó: Anas Al Rawashdeh / cnn.com

  Egy éjszaka a sivatagi Bogárban nagyjából 56 dollárba kerül. Abu Ali abban reménykedik, hogy hamarosan több Beetle-lel is gyarapíthatja szállodáját.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!