Újabb olasz város toboroz lakókat

Újabb olasz város toboroz lakókat

Újabb olasz város polgármesterének szúrt szemet a lakók egyre csökkenő száma, és úgy döntött, gyakorlati lépésekkel, azaz pénzzel igyekszik megoldani a helyzetet – írja a CNN.

Candela látképeFotó: Guglielmo D'Arezzo / Flickr.com

A dél-olasz Puglia tartományban található Candela városkában az 1990-es években még nyolcezren laktak, most viszont kevesebb, mint háromezren. A polgármester ajánlata 2000 euró (kicsit több, mint hatszázezer forint) azoknak a gyermekes családoknak, akik odaköltöznek, és állandó lakosokká válnak. Egyedülállóak 800 euró, párok 1200 euró támogatást kapnak. Ezenkívül kedvezményeket kaphatnak a szemétszállítási és közműdíjakból, valamint az iskolai vagy óvodai tandíjból.

A feltétel csupán annyi, hogy állandó lakók legyenek, házat béreljenek Candelában, és legalább évi 7500 eurós jövedelmet fel tudjanak mutatni, mert a cél nem az, hogy a város tartsa el az új jövevényeket.

Egy új lakó, aki Puglia másik részéről érkezett az akció miatt, úgy nyilatkozott, hogy Candelában egyszerű, csendes életet élhet. Nincs zaj, nincs szmog. A fényképész szerint a helyiek befogadóak, és örömmel üdvözlik az új arcokat.

A városka egyébként egyórányi autóútra fekszik Puglia tengerpartjaitól azon a területen, amit Olaszország éléskamrájának is neveznek. Itt minden évben hatalmas traktoros felvonulással ünneplik a friss terményeket. A polgármester büszke arra, hogy az elmúlt húsz évben Candelában nem történt bűntény. Hamarosan egy játékmúzeumot és egy középkori ruhákból összeállított kiállítást is szeretne nyitni a városban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek