Íme a világ legveszélyesebb városai

Íme a világ legveszélyesebb városai

Az Economist úgy döntött, átfogó kutatást indít, és kideríti, melyek a világ legbiztonságosabb, illetve legveszélyesebb városai, és meg is született az eredmény – írja az Independent.

Pedig Karachi-nak is lennének turisztikai szempontból vonzó látnivalóiFotó: Wasif Malik / Flickr.com

 Összesen négy témával dolgoztak a kutatók: ezek a digitális biztonság, az egészségügyi kockázat, az infrastruktúra biztonsága, valamint a személyi biztonság. Ezeken belül összesen negyven szempont alapján elemezték a nagyvárosokat.

Gazdagság és szegénység között keskeny a határvonal JakartábanFotó: Jean-Baptiste Roux / Flickr.com

 

A digitális biztonság körébe például nem csak kütyüjeink biztonságát kell érteni – a tanulmány emlékeztet arra, ami San Franciscóban történt 2016 novemberében. Ekkor kyberbűnözők megtámadták a város közlekedési rendszerének számítógépeit, ezeken minden titkos adatot feltörtek, és váltságdíjat követeltek az adatok visszaszolgáltatásáért.

Mint kiderült, a világ legveszélyesebb helyei Dél- és Délkelet-Ázsiában, a Közel-Keleten vagy Afrikában találhatók. A lista élén Pakisztán legnépesebb városa, Karachi áll, ezt követi a myanmari Yangon, a bangladesh-i Dhaka, valamint Jakarta (Indonézia) és Ho Chi Minh város (Vietnam).

Forrás: Travelo

 Ami pedig a spektrum másik végét illeti, a tízes toplistát Kelet-Ázsia uralja, Ausztráliával és Európával vegyesen. Tokió, Szingapúr, Oszaka állnak a dobogón, őket Toronto, Melbourne és Amszterdam követi. A tizenötödik helyen áll Barcelona, ami talán jelenlegi helyzetében nem érdemli ki ezt a helyet, illetve a huszadik helyen London.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek