Egy kiskutya bénította meg a tokiói repteret

Egy kiskutya bénította meg a tokiói repteret

Tizennégy járat késését okozta a hatalmas felbolydulás mellett az a kiskutya, amely a tokiói reptéren szabadult el, és rohangált jó ideig a kifutópályán - írja a Travel and Leisure.

Bár a gyakori utazók számára már nem meglepetés az, ha egy járatot késve indítanak a zord időjárás, vagy esetleg műszaki fennakadás miatt, arra egészen biztosan nem voltak felkészülve ők sem, ami hétfő reggel a mindig forgalmas Hadena repülőtéren történt Japánban.

Egy jókora uszkár szabadult el ugyanis a kifutópályán, miután valahogy kiügyeskedte magát abból a ketrecből, amiben gazdája szállítani akarta. A Japan Airlines Okinawába tartó járatára szólt a jegye, de a történtek alapján egyértelmű, hogy a személyzet nem volt rá felkészülve. Miután ismét földet ért a lába, a szabadságtól megrészegült eb addig rohangált a szabad ég alatt, míg átmenetileg le kellett zárni az egész kifutót.

A tokiói Hadena reptér. Volt hely bújócskázni bővenFotó: Wikipedia

 Összesen tizennégy járat késett miatta; a gazdájának a hírek szerint negyven kőkemény percébe telt, mire végül sikerült befogni kedvencét.

Persze nem ez az első eset, hogy egy állat miatt késnek a gépek. A múlt hónapban egy madár miatt töltötték a földön az éjszakát egy Ciprusról Budapestre tartó gép utasai, néhány nappal ezt megelőzően pedig egy skorpió miatt ragadt Párizsban egy repülőgép, amely csak másnap tudott továbbrepülni úticélja felé, miután átfüstölték az egész gépet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek