Robot segíti egy több száz éves tajvani templom munkáját

  Robot segíti egy több száz éves tajvani templom munkáját.

  Új munkatársat kapott Tajvan egyik legősibb temploma, a csusani Ce Nan. A Pepper nevű humanoid robot fő feladata, hogy segítsen a templom arculatának modernizálásában, illetve csökkentse a személyzetre nehezedő feladatokat.

  "A templom hagyományos arculatán túl akarunk lépni, és bátorítani akarjuk a zarándokokkal való több kapcsolatot az új technológia segítségével" - magyarázta Liao Pi-csin, a templom szóvivője.

  A tajpeji reptéren már bevált Pepper egyik kollégájaFotó: Eva Air

  Az 1,2 méter magas robot, amelynek mellén egy képernyő van, minden olyan információt tud a vallási intézményről, amelyet rendszerébe tápláltak, és idegenvezetőként áll a látogatók rendelkezésére.

  A robot abban is segíti a személyzetet, hogy elmagyarázza a látogatóknak a templom egyik ősi szokásának, a szerencsepénz kölcsönzésének és visszaadásának rendszerét. Az Tu Ti Kung kínai földisten és felesége tiszteletére 1745-ben épített templom "banki szolgáltatása" jól ismert Tajvanon. A hívők 100-600 tajvani dollárt (900-6000 forint) kölcsönözhetnek a templomtól, amelyet egy éven belül kell visszaadniuk. A pénz birtokában, nagyobb szerencse reményében kívánhatnak valamit - jobb munkahelyet, kimagasló eredményeket az egyetemen, vagy egyszerűen csak békét a családnak.

  A templomnak évente több mint hétmillió látogatója van. Pepper munkába állásától azt remélik, hogy a fiatalabb korosztályt is vonzani fogja a vallási kegyhelyre - írja az MTI.

  Pepper egyébként még tenyérolvasásra is képes. Szombaton, első munkanapján be is mutatta tudását, megállapítva a látogatók korát a tenyér elemzése alapján.

  A robot egyelőre próbaidős; munkaadói a látogatók visszajelzése alapján fogják alakítani a feladatait illetve szerepét.

  A tajpeji repülőtéren egyébként már január óta dolgozik egy hasonló robot, amit hamar a szívükbe zártak az utazók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!