1969 dollárért bérelheti ki Lennon és Yoko Ono egykori szállodai szobáját

Bárki kibérelheti Lennon és Yoko Ono egykori szállodai szobáját.

 

Szeptember 21-én, a béke nemzetközi napján adták át felújítva a montreali Fairmont The Queen Elizabeth szálloda leghíresebb szobáját, amelyet egykor John Lennon, a Beatles angol rockzenekar néhai énekes-gitárosa, feleségével, Yoko Ono japán-amerikai képzőművésszel együtt bérelt.

Galéria: Bárki kibérelheti Lennon és Yoko Ono egykori szállodai szobájátFotó: Paul Chiasson / MTI

 

Az új külsővel felszerelt szoba még őriz ugyan egy régi tévékészüléket, de a látogatók a bútorok között barangolva már egy virtuális valóság fejhallgató segítségével tudhatnak meg történeteket a szerelmes pár legendássá vált életéből.

Galéria: Bárki kibérelheti Lennon és Yoko Ono egykori szállodai szobájátFotó: Paul Chiasson / MTI

 

És bár a szoba hivatalosan nem múzeumként működik, csak úgy lehet megnézni, ha azt valaki kibérli egy éjszakára 1969 dollárért - az összeg egyben az egyik legismertebb daluk születésének időpontjára is utal. Jövőre azonban a szálloda már 2400 dollárra emeli fel a bérleti díjat - írja a GlobalNews.

A hotel 1742-es számú lakosztályának ágyában elmélkedett a békéről és a szeretetről John Lennon és Yoko Ono, és 1969. május 31-én itt rögzítették a Give Peace a Chance (Adj esélyt a békének) című dalt is, amely az egyik leghíresebb békehimnusszá vált.

 

A megújult lakosztály átadójának alkalmából több ágyat is kihelyeztek csütörtökön a szálloda elé, amelyekbe bárki belefeküdhetett a béke nemzetközi napja alkalmából. Tegnap a The Daily Telegraph is leközölt egy cikket, amelyben a világ tizenöt legbékésebb országa közé a békeindex alapján Magyarországot is beválasztották.

Galéria: Bárki kibérelheti Lennon és Yoko Ono egykori szállodai szobájátFotó: Paul Chiasson / MTI
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek