Ausztriában októbertől bírság jár a burkát és maszkot viselőknek

  Ausztriában októbertől bírság jár a burkát és maszkot viselőknek

   

  Október 1-jétől 150 eurós bírságot kockáztat Ausztriában az, aki az egész arcot eltakaró burkában vagy akár az arc egy részét elfedő védőmaszkban megy ki az utcára, írja az MTI. A törvényt óvatosan, de következetesen fogjuk átültetni a gyakorlatba - mondta csütörtökön Bécsben Michaela Kardeis, a közbiztonságért felelős osztrák hivatal főigazgatója. Hozzátette: az ázsiai turisták körében népszerű védőmaszkokat csak abban az esetben lehet ezentúl az utcán viselni, ha orvosi oka van, vagy szmog vagy fertőzésveszély indokolja.

  Fotó: Greg Jordan / FlickrFotó: Greg Jordan / Flickr

   

  Egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a muszlim vallású nőket nem fogják arra kényszeríteni, hogy az utcán azonnal fedjék fel az arcukat. Ilyen esetekben az illetőt bevihetik az őrszobára személyazonosságának megállapítására. Burkatilalmat egyébként már Franciaországban, Belgiumban és a svájci Ticino (németül Tessin) kantonban is bevezettek.

  Az osztrák kormánykoalíció az integráció elősegítése érdekében döntött az arcot teljesen elfedő viseletek betiltása mellett. A sokak által vitatott intézkedést Christian Kern kancellár nemrég határozottan a védelmébe vette. Az arc teljes eltakarása - mint a nikáb vagy a burka viselete - a kancellár szerint "egy teljes mértékben középkori ideológia kifejezésre juttatása". A tilalom célja, hogy az érintett nőknek segítsenek - mondta Kern.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!