Velence pontos mását építik fel Dubajban

  Velence pontos mását építik fel Dubajban

  Hol máshol, mint Dubajban épül fel hamarosan a világ első ötcsillagos, vízben úszó turistakomplexuma - írja a Daily Mail.

  Fotó: Government of Dubai Media Office / Facebook

   Az "úszó Velencét" a legendás olasz város mintájára, a Dubaj partjainál mesterségesen létrehozott Világ-szigeteken alakítják majd ki. Velencéből importált gondolák illetve egy külön víz alatti, bárokkal, éttermekkel és üzletekkel teli „városrész" vonzza majd a turistákat, minden elképzelhető luxussal felszerelve.

  A tervek szerint felépül a Szent Márk tér pontos mása is, a vendégek pedig a velenceihez hasonló csatornahálózaton keresztül juthatnak el a szállásukig.

  Az úszó Velence négy szintes lesz, és napi háromezer turistát tud majd fogadni, akik hajóval, helikopterrel vagy hidroplánnal érkeznek a dubaji Szent Márk térre.

  A "város" nemcsak külsőségeiben hasonlít majd az egyik legnépszerűbb turistacélpontra: a tervek szerint tradicionális velencei fesztiváloknak, illetve biennálénak is otthont ad majd.

  Fotó: Government of Dubai Media Office / Facebook

   A megaprojekt potom két és fél milliárd dirhamba, azaz körülbelül 570 millió euróba kerül, és várhatóan 2020-re készül el.

  Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, Velence után olyan ikonikus országok hangulatát illetve jellegzetességeit is el szeretnék hozni egy-egy ilyen komplexummal a Világ-szigetekre, mint Svédország, Monaco vagy Svájc.

  Dubaj mindigis élen járt a lenyűgöző, illetve formabontó turistaattrakciók felépítésében: legutóbb egy 2,7 millió literes úszómedencével büszkélkedő, óriási vízi színházzal hívták fel magukra a figyelmet, amely hetente ötször, napi két előadással várja látogatóit egész évben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!