Teknősök miatt hiúsult meg egy luxusesküvő Ciprus tengerpartján

Teknősök miatt hiúsult meg egy luxusesküvő Ciprus tengerpartján

Teknősök miatt nem ünnepelheti esküvőjét a ciprusi tengerparton egy gazdag orosz pár, pedig Christina Aguilera amerikai popsztárt is meghívták a háromnapos vigadalomra - írja az MTI.

A csütörtökön kezdődött, sajtóértesülések szerint nyolcmillió euróba kerülő partit végül egy hotelben tartják meg, pontosabban fejezik be. A teknősök "előnyt élveznek" - írta Twitter-oldalán Christina Aguilera.

 

Fotó: Jennifer Boyer / Flickr

Az állatvédők akkor kezdtek tiltakozni a tengerparti esküvő ellen, amikor munkagépekkel megkezdődött a strand átrendezése. A mennyegző helyszínéül kiszemelt, Latchi nevű ciprusi falu tengerpartja ugyanis a közönséges levesteknősök, illetve az álcserepesteknősök költési területe. A Natura 2000 európai program értelmében a strand védelem alatt áll, az orosz pár azonban ezt valószínűleg nem tudta.

A régió prefektusa, Mary Lambrou szerint a tengerparti lakodalomra szóló engedély nem terjed ki arra, hogy a partszakaszon bármit is megváltoztassanak. "Amint láttuk, mit csinálnak, közbeléptünk, így az eseményt beltérben tartják meg" - mondta. Biztos ami biztos, a tereprendezési munkálatok során az állatvédők fotókat is készítettek, melyeken az éppen kikelt teknősök közvetlenül a gépek mellett láthatóak.

Hogy mi a teendő, ha az ember teknősbébit talál a tengerparton? Májusi cikkünkből mindent megtudhat, még videót is talál ezekről a különleges állatokról költésük idején.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek