Köszönőlevelet kapnak a Bulgáriában nyaraló turisták

Köszönőlevelet kapnak a Bulgáriában nyaraló turisták

Ilyen se volt még: turisták százezreinek köszöni meg a bolgár kormány, hogy a balkáni országban nyaralt az idén.

Az idegenforgalmi minisztérium úgy döntött, összesen négyszázezer ezer turistának küld képeslapot "Köszönjük, hogy Bulgáriát választotta!" felirattal. Az köszönőlapon a rilai ortodox kolostor, valamint a kazanlaki trák sír, az ország két jelentős szimbóluma látható. A lapot Nikolina Angelkova miniszter írta alá, mivel - mint fogalmazott - személyesen is szeretné kifejezni háláját mindazoknak, akik hazáját választották úticélul.

A rilai kolostorFotó: Neil and Kathy Carey / Flickr

A négyszázezer címzettet véletlenszerűen választják ki a szállodák nyilvántartásából azok közül, akik július végéig jártak Bulgáriában - írja az MTI.

A bolgár turizmus éppen szárnyal, hisz az országot 2017 első felében ötmillió külföldi turista kereste fel, ami 7,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Bulgária bruttó hazai termékének (GDP) 13 százalékát az idegenforgalom adja jelenleg, nem csoda tehát, hogy a kormány hálával gondol a látogatókra.

Nem ez az első alkalom, hogy a bolgárok rendhagyó eszközökkel igyekeznek vonzóbbá tenni a régiót a látogatók számára. Idén nyáron rajzfilmfigurára emlékeztető, ragasztott szemekkel dobták fel az utcák és közterek sérült, ütött-kopott tárgyait, hogy még a megviselt kukák, rothadó oszlopok és törött csatornafedelek is mosolyt csaljanak az emberek arcára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek