Újra régi fényében pompázik Bangkok híres pagodája

  Újra régi fényében pompázik Bangkok híres pagodája

   

  Befejeződött a híres bangkoki Wat Arun pagoda felújítása. A Hajnal templomának is nevezett világhírű építményt az év végén, ünnepséggel egybekötve nyitják meg újra a nagyközönség előtt - írja a Turizmus Online.

  A pagoda három hosszú évig nem volt látogatható az átfogó felújítási munkálatok miatt. Ez a templom volt korábban a Smaragd Buddha szobrának otthona, amely az évek során Thaiföld egyik leglátogatottabb turisztikai látványosságává fejlődött.

  Fotó: Werapat Apirojananan / Flickr

  A Wat Arun központi eleme a 66,8 méter magas. A világmindenség tengelyének is nevezett Meru hegynek égbe törő csúcsát jelképezi, és khmer stílusban épült. Homlokzatát kagylóhéjakkal és kínai porcelánok darabjaival borították, amely vakítóan csillog a napsütésben.

  A pagoda építését Nagy Taksin thaiföldi király kezdeményezte 1768-ban, miután az Ayutthayában folytatott harcok után megérkezett Bangkokba. Ő rendelte el a templom első felújítását is, és ő nevezte az épületegyüttest a Hajnal templomának.

  Az átadást december 27-től január 5-ig tartó eseménysorozattal ünneplik majd a thai emberek. Ennek részeként fejet hajtanak Taksin király előtt, ősi előadásokat, történeti kiállítást, illetve díjnyertes fotókból összeállított tárlatot szerveznek a látogatóknak - érdemes tehát megnézni Bangkok egyik ékkövét, amint újra a régi fényében ragyog.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!