Pompás látvány a kivirágzott Atacama-sivatag

  A hatalmas virágszőnyeg látványáért hétévente kelnek útra a természet szerelmesei, a váratlan nagy mennyiségű esőzés miatt az újabb virágzásra azonban még ennyit sem kellett várni.

  Fotó: Mario Ruiz / MTI/EPA/EFE

  A sivatag alapvetően száraz, kopár, élettelen és csapadéktól mentes övezetnek számít a világ számos pontján, Chilében azonban néhány napja ez a fogalom káprázatos virágoskertet jelent - írja a brit Metro magazin.

  A Föld egyik legszárazabb területén, az Atacama-sivatagban, van, hogy évekig egy csepp eső nem esik. Növényeket is nagyjából csak hétévente látni, de az idei téli hónapokban esett csapadékmennyiségnek köszönhetően a tavaly előtti virágzáshoz hasonlóan ismét számos színes virág borította be ezt a homokdűnés, vulkanikus területet. A helyről azt mondják, ha itt eső esik, azt olyan intenzitással teszi, mintha a világvége utolsó órája jelenne meg az ember szeme előtt.

  Fotó: Mario Ruiz / MTI/EPA/EFE

  Ezt követően azonban a több mint kétszáz növényfajt felsorakoztató óriáskert látványáért turisták ezrei kelnek útra. Ezek a képek például tegnap készültek Chilében a virágba borult Atacama-sivatagról.

  Fotó: Mario Ruiz / MTI/EPA/EFE
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!