A Dolomitokat most már bérelt elektromos bringán is felfedezheti

A Dolomitokat most már bérelt elektromos bringán is felfedezheti

 Ha csak abból indulunk ki, hányan viselnek élénk színű lycra trikót nyaranta a Dolomitokban, akkor is biztosra vehetjük, hogy a kerékpárosok imádják ezeket a hegyeket. Nem véletlenül: a gondozott utak páratlanul szép tájakon vezetnek. Ha ki szeretné próbálni, milyen itt tekerni, de nem akar előtte több hónapot edzeni, most már elektromos bringát is bérelhet – írja az Independent.

La Villa, Alta Badia Fotó: Giuseppe Milo / Flickr.comForrás: Travelo

 Az elektromos meghajtású kerékpárt hajtani valamivel könnyebb, mint a simát, de ez nem jelenti azt, hogy egyszerűen felroboghat vele a hegyre: motorja csak akkor fejt ki erőt, ha közben pedálozunk is, így viszont a hegymenet körülbelül ugyanannyi erőfeszítésbe kerül, mint sík terepen tekerni.

Az Alta Badia térségben összesen hat dokkolóállomás áll rendelkezésre, ahol a kerékpárokat ki lehet bérelni, illetve vissza lehet adni. A kétezer méteres tengerszint feletti magasságban fekvő resort egyébként télen a síelők kedvence. Az egyik dokkoló itt található, a többi kissé lejjebb, Corvara, La Villa és La Bad falvakban.

Ki ne akarna itt tekerni? Vagy éppen kevésbé tekerni, mint inkább suhanni? Fotó: Giuseppe Milo / Flickr.comForrás: Travelo

 E-bringát egész napra 38 euróért, fél napra 29 euróért bérelhet. Nekivághat egyedül vagy egy helyi szervezett túra keretében is – utóbbi esetben az egynapos túra 170 eurót kóstál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek