Két strandoló halálát okozta egy kisrepülő Portugáliában

  Két strandoló halálát okozta egy kisrepülő Portugáliában

   

  Egy nyolcéves kislány, és egy ötvenhat éves férfi vesztette életét, amikor egy Cessna kényszerleszállást hajtott végre egy népszerű strandon Lisszabon közelében – írja a Guardian.

  A portugál fővárostól 30 kilométerre lévő São João da Caparica strandon több százan napoztak, amikor megtörtént a baleset. Sokan a tengerbe menekültek a homokos fövenyről, a kislányt és a férfit azonban elütötte a gyorsan ereszkedő, imbolyogva érkező repülő.

  Egy hasonló gép okozta a balesetetFotó: Tomas Del Coro / Flickr

  A gép két utasa sértetlenül megúszta a kényszerleszállást. Helyi tudósítások szerint a kisrepülőt a cascaisi Aerocondor pilótaiskola tartja nyilván. Információik alapján egy gyakorló repülés ért tragikus véget, a pilótafülkében tehát egy tanuló és egy oktató ült, aki több ezer repült órát tud maga mögött. A baleset okát még vizsgálják. Egyelőre annyit tudni, hogy miután földet ért, jól látszott hogy a repülőnek részben eltört a bal szárnya, a szemtanúk szerint motorhang nélkül, siklórepülésben érkezett.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!