Melege van? Nézze meg a világ legnagyobb síparadicsomát

Melege van? Nézze meg a világ legnagyobb síparadicsomát

Ha már nem bírja a hőséget, ajánljuk figyelmébe a világ legnagyobb fedett síparadicsomában készült videót – a komplexum a múlt hónapban nyílt Kína északkeleti részén, és nyolcvanezer négyzetméteren várja a hó szerelmeseit.

A Harbin Wanda Indoor Ski & Winter Sports Resort hat különböző nehézségű lesiklópályával büszkélkedik. A legnagyobb közülük 60 méter széles és 500 méter hosszú, 80 méteres szintkülönbséggel. A gyerekeket havas játszóház és 40 méteres minipályák várják - írja a Telegraph.

A hatalmas létesítmény egyszerre 3000 embert tud fogadni. Természetesen felvonókat és pihenő részlegeket is kialakítottak benne, sőt bevásárlóközpont, mozi, színház, illetve hokipálya is üzemel. A beruházás Kína egyik leggazdagabb befektetője, Wang Jianlin nevéhez fűződik; az építkezés összesen négy évig tartott. Íme a videó:

 Harbin városa egyébként közel fekszik az orosz határhoz, ahol rendkívül hosszú és kemény telek követik egymást. Nem ritka, hogy 6 hónapon keresztül marad fagypont alatt a hőmérséklet, sőt néha mínusz 36 fokig süllyed. Nem véletlen, hogy évek óta itt rendezik a nemzetközi jég- és hófesztivált, ahol a világ legnagyobb jégszobrait lehet megcsodálni, 2016-ban pedig itt készült el a világ legnagyobb hókastélya, amelyről mi is beszámoltunk.

Harbin, a jég városaFotó: Steve Langguth / Flickr

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek