Szívesen lenne túravezető az Antarktiszon? Most megteheti

  Szívesen lenne túravezető az Antarktiszon? Most megteheti

  Sokak életében eljön a pillanat, amikor úgy érzi, váltani kell, ki kell törni a napi rutinból. Ha éppen ennél a fázisnál tart, tudjon róla, hogy itt a lehetőség: a Silversea Cruises óceánjárókat üzemeltető társaság idegenvezetőket keres antarktiszi túráihoz, és át is képezi őket a kihívásra – írja a Travel and Leisure.

  A társaság Silver Explorer hajója az antarktiszi Neko-öbölben horgonyozRobert White / Facebook

   A társaság bejelentette, hogy képzési akadémiát indít, amelynek során minden olyan készséget elsajátíthatnak az érdeklődők, melyre egy, az Antarktisz körüli expedíció során szükség lehet. Amint sikeresen elvégezték a kurzust, a résztvevők a turistáknak tartanak előadásokat, workshopokat, melyek célja elmélyíteni az utazók tudását a legdélibb kontinensről.

  A program webes képzés formájában kezdődik, melynek során a résztvevők a hajóval kapcsolatos tudnivalókat, elsősegélyt és a turistákkal való kommunikációt sajátítják el, valamint a tengeri biztonságról tanulnak.

  Akik ezt az első időszakot sikeresen teljesítették, hat hétig tanulhatnak tovább a Silversea Cruises Silver Cloud nevű hajóján, amikor az novemberben az Antarktiszra indul. A fedélzeten a résztvevők tovább tanulnak: többek között környezetvédelmet, ökológiát, geológiát, idegenvezetést, és még többet a hajóról és az utasbiztonságról.

  A Silversea Cruises egyébként nem csak Antarktiszra indít hajókat, így könnyen lehet, hogy az így képzett idegenvezetők mondjuk az Északi-sarknál, a Galápagos-szigeteken vagy Oroszország északkeleti részén kapnak állást egy óceánjárón.

  Akit szívesen kilépne megszokott életéből, írjon a Silversea Cruises-nál Kit van Wagnernek a kitw@silversea.com címre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!