Nagy-Britannia a "mágikus" helyeit jelölő interaktív térképpel rukkolt elő

Nagy-Britannia a "mágikus" helyeit jelölő interaktív térképpel rukkolt elő

 Nagy-Britannia „mágikus" helyeit jelölő interaktív online térképpel rukkolt elő a Brit Turisztikai Hivatal, a VisitBritain, J.K. Rowling híres regénye, a Harry Potter és a bölcsek köve megjelenésének 20. évfordulója alkalmából.

A Glenfinnan-viaduktFotó: Jesús Belzunce Gómez / Flickr.com

 A térkép a turistákat Nagy-Britannia olyan helyeire kalauzolja el, amelyek a világ legnagyszerűbb irodalmi műveinek és legendáinak egy részét ihlették, a hét kötetből álló Harry Potter-regényfolyamtól kezdve a Robin Hood otthonaként ismert sherwoodi erdőn és Arthur király legendáján keresztül a Loch Ness-i szörnyig.

„A skóciai Glenfinnan viadukttól kezdve, amelyen a misztikus Roxfort Expressz száguldott, McGalagony professzor durhami székesegyházbeli tantermén át, a Warner Bros stúdiónál lévő Tiltott Rengeteg felfedezéséig, Harry Potter Nagy-Britanniája tele van varázzsal" - mondta Patricia Yates, a VisitBritain

brit turisztikai hivatal igazgatója.

A helyi kultúra és örökségek iránt érdeklődő külföldi turisták, akik előszeretettel keresik fel Nagy-Britannia kastélyait és történelmi épületeit, évente több mint tízmilliárd dollárnak megfelelő összeget költenek a szigetország kulturális helyszíneinek felfedezésére.

A VisitBritain szerint a filmek és az irodalom is erős motiváló erővel bírnak, ami azt jelenti, hogy Nagy-Britannia potenciális látogatóinak több mint harmada a mozivásznon látott helyszíneket akarja felkeresni.

A misztikus Loch NessForrás: Travelo

 

2017-es évre vonatkozó legfrissebb adatok szerint január és április között rekordot jelentő 11,8 millió látogatást tettek Nagy-Britanniába a tengeren túlról, és a hírek szerint az idei évben az Egyesült Királyságra kíváncsi turisták száma a terrorfenyegetés ellenére is rekordot fog dönteni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek