Kína elérhetővé teszi a Mount Everest életérzést a laikus turistának is

Kína elérhetővé teszi a Mount Everest életérzést a laikus turistának is

 

Luxushotelt, helikopter-leszállópályát, éttermeket és múzeumokat terveznek építeni a Mount Everest tibeti oldalán, melyet eddig csak nehézkesen látogathattak turisták – írja az A Luxury Travel Blog.

A misztikus ködbe burkolózó Mount Everest a tibeti oldalrólFotó: Göran Höglund (Kartläsarn) / Flickr.com

A kalandvágyók bakancslistáján biztosan előkelő helyet foglal el a világ legmagasabb csúcsának meghódítása, de már kevésbé nagyratörő álmokkal is sokan repülnek el a hegy alaptáborába egy-egy napra, hogy ott fogyasszanak el egy pezsgős reggelit. Bár a Mount Everestnek mindig is két alaptábora volt, a mászók hagyományosan a déli, nepáli oldalán található tábort szokták igénybe venni. Most azonban változhat a helyzet.

Egyelőre gyenge az infrastruktúra a tábor környékénFotó: Göran Höglund (Kartläsarn) / Flickr.com

A régió sportturisztikai megbízottja a China Daily napilapnak arról nyilatkozott, hogy terveikben szerepel a tibeti oldalon található alaptábor fejlesztése. Több mint tizenegy millió dollárt szánnak arra, hogy az 5380 méteres tengerszinti magasságban található Gangkar tábort vonzó turisztikai célponttá varázsolják. A munkálatokat nemrégiben megkezdték, és reményeik szerint 2019-ben már birtokba is vehetik a turisták az új szolgáltatásokat.

Egyebek mellett helikopter-leszállópálya, luxusszálloda, több étterem és hegymászási múzeum lesz majd Gangkarban. Ezenkívül autó-, motor- és kerékpárbérlési és -javítási szolgáltatásokkal is készülnek. Az odavezető autóút helyett a látogatók a Lhásza és Hszining közötti vasutat is választhatják.

Jegyezzék meg ezt a képet, ez az "Előtte"Fotó: Matt Murphy / Flickr.com

Kína az utóbbi időben nagyon nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél extrémebb helyekre vagy szolgáltatásokkal vonzzon turistákat az ország különféle régióiba. Többek között a világ legnagyobb rádióteleszkópjának környezetét változtatják át turistaparadicsommá, aztán a közelmúltban megnyílt a saolin repülő papok színháza is. Legutóbb pedig arról adtunk hírt, hogy egy hajmeresztő, ötszáz méteres üvegcsúszdát teszteltek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek