Ketten meghaltak a Sziklás-hegységben elrejtett kincsek után kutatva

  Ketten meghaltak a Sziklás-hegységben elrejtett kincsek után kutatva

  Új-Mexikó állam rendőrfőnöke felszólította Forrest Fenn amerikai kincsvadászt és régiségkereskedőt, hogy vessen véget az általa meghirdetett kincsvadászatnak, mivel a Sziklás-hegységben elrejtett kincsesládika keresése közben már ketten meghaltak, többeket mentőalakulatoknak kellett kimenteniük szorult helyzetükből, és az esztelen akció mind a kincsvadászok, mind az őket mentő hivatásosok és önkéntesek életét veszélyezteti - írja az MTI.

  A Moraine-tó és a Tíz Csúcs Völgye a Banff Nemzeti Parkban, a kanadai AlbertábanMichael Rogers / Wikipedia

   Pete Cassetas rendőrfőnök azután tette közzé felhívását, hogy hatalmas erőket mozgósítva, napokig tartó keresés után vasárnap megtalálták Paris Wallace 52 éves coloradói lelkész holttestét a Rio Grande folyó egy járhatatlan szakaszán. A pap feleségével és fiával kutatott az állítólag arannyal, ékszerekkel és egyéb értékekkel teli, három millió dollárt érő láda után. Tavaly az új-mexikói hatóságok hetekig hiába kerestek egy másik coloradói férfit, aki ugyancsak kincsvadászat közben tűnt el az állam kietlen hátországában. Randy Bilyeu földi maradványait végül a feleség vezette önkéntesek találták meg hónapok elteltével.

  Forrest Fenn 2010-ben hirdette meg a kincskereső akciót, a The Thrill of the Chase című versében adva rejtett támpontokat a megtalálásához.

  Fenn, aki maga is kincsvadász, hétfőn azt mondta, hogy fontolgatja, miként tehetné biztonságosabbá a kutatást, esetleg le is fújja, de még nem döntött.
  A szerencsétlenül járt lelkész 30 éves felesége azt mondta az AP hírügynökségnek, hogy hiba lenne, ha Fenn törölné az akciót, és hogy 19 éves fiával együtt folytatja a hajszát a kincs után, még ott is, ahol férje életét vesztette.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!