Korlátozzák a turisták számát a Krka-vízesésnél

Korlátozzák a turisták számát a Krka-vízesésnél.

A horvát hatóságok úgy döntöttek, hogy idén nyáron szigorúan korlátozzák a Krka-vízesésnél fürdőző turisták számát – írja az Independent. Így Horvátországban már nem Dubrovnik az egyetlen célpont, ahol ezt a módszert alkalmazzák, hogy megóvják a látványosság állapotát. 

Fotó: Sergiu Baciouiu / Flickr.com

Az egyik legnépszerűbb és legtöbb Instagram-fotón szereplő látványosság a magyarok kedvence is. Ha oda készül a nyaralás alatt, jó, ha tudja: egyidejűleg legfeljebb tízezer látogató tartózkodhat a Skradinski buk vízesésnél a Krka Nemzeti Parkban. A korlátozást úgy oldják majd meg, hogy a park kevéssé látogatott részeiben várakoztatják addig a turistákat, míg sorra nem kerülnek a vízesésnél.

A korlátozást a múlt héten jelentették be a nemzeti park illetékesei. Úgy gondolják, ez a döntés a turista szemszögéből is előnyös lesz: miközben a vízesésre várakozik, nem kell tétlenül ülnie: tanösvényeken, túraösvényeken barangolhat, és kilátópontokról csodálhatja a tájat.

A Krka Nemzeti Parkot 1985-ben létesítették, és több mint száz négyzetkilométer területen át védik vele a Krka-folyó környéki ökoszisztémát. A népszerű Skradinski buk vízesés mellett hat további vízesés és barlang vár a felfedezésre. Ha pedig nincs kedve várni a hőségben arra, hogy sorra kerüljön a megmártózáshoz, mutatunk több kevésbé felkapott helyet és indokot, ami miatt érdemes idén Horvátországba utazni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek