Négyszázötven személyes a világ legnagyobb keresztvitorlás hajója

  Négyszázötven személyes a világ legnagyobb keresztvitorlás hajója.

  Vízre tették a világ legnagyobb, 162 méter hosszú, 450 személy szállítására képes keresztvitorlás hajóját a hét végén a horvátországi Splitben. A Flying Clipper nevű vízi járművet a Brodosplit hajógyárban készítették a monacói székhelyű Star Clippers hajózási vállalat részére - írja az MTI.

  A 162 méter hosszú vitorlás 18,5 méter széles, öt árboca és 35 vitorlája van. A hajó szinte mása a bordeaux-i La Gironde hajógyárban 1911-ben épült France II keresztvitorlás hajónak, amely akkoron a legnagyobb ilyen vízi jármű volt. Öt fedélzete és 224 kabinja van, 150 luxuskabin a 300 utas számára, 74 kabin a 150 fős személyzetnek. Felső fedélzetén három úszómedence is van. A Star Clippers óriás vitorlásai a nyári hónapokban általában Földközi-tengeren hajóznak, télen a Karib-tengeren teljesítenek szolgálatot.

  Fotó: Starclippers.co.uk
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!