Kizárják az autósokat a legnépszerűbb olasz üdülőhelyekről

Kizárják az autósokat a legnépszerűbb olasz üdülőhelyekről

Új biztonsági rendszert dolgoznak ki a hatóságok a nyári hónapokra az Olaszországba érkező több millió turista, illetve a nyári fesztiválokon, koncerteken és strandokon szórakozó, pihenő olaszok védelmére - írja a HVG az olasz nemzetbiztonsági tanács bejelentése alapján, amelyet a londoni merényletet követő ülésén vasárnap este tartottak.

Az intézkedések között szerepel az idegenforgalmi szempontból kiemelt helyszíneken, például a leglátogatottabb tengerparti üdülőhelyek teljesen lezárása a járműforgalom elől. De kiemelt figyelmet kapnak a tömegrendezvények is, idén nyáron mintegy 1700 koncertet, fesztivált és más tömeges programot jelentettek be.

 

A Colosseumban már éjszakai túrákhoz is lehet csatlakozniFotó: Javier Vieras / Flickr.com

A korábbi biztonsági gyakorlattól eltérően már nemcsak a rendezvények helyszínét zárják le, hanem ezek szélesebb környékét is, több, egymást követő ponton ellenőrizve az érkezőket, koncentrikus biztonsági kapukon keresztül, ahogyan ez már például a Vatikánnál is működik. Az olasz belügyminisztérium közlése szerint újabb helyszíneken állítanak fel mobil, vagyis akármikor elmozdítható úttorlaszokat, ahogyan ezt már a római Colosseumnál is alkalmazzák.

A koncerteken a nézőket segítő dolgozók munkájának koordinálásában a helyi rendőrség is részt vesz, a koncertszervezőktől pedig elvárják, hogy megfelelő technológiát biztosítsanak az esetleges merénylők kiszűrésére. Az olasz belügyminiszter különösen nagy kihívásnak nevezte Vasco Rossi rockénekes július elsejei koncertjét, amelyre egyetlen estén 220 ezer embert várnak Modenába. De Marco Minniti hangsúlyozta: senkinek sem szabad félnie vagy lemondania a koncerten való részvételt.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 

Kiürítették a Notre Dame környékét egy magányos merénylő miatt 
Egy rendőr lelőtte a férfit, aki kalapáccsal támadt kollégájára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek