Végre látogatható lesz az első ház, amit Gaudí Barcelonában tervezett

  Végre látogatható lesz az első ház, amit Gaudí Barcelonában tervezett

  Gaudí első nagyszabású barcelonai megbízása, a Casa Vicens múzeumként lesz látogatható, amint felújítása befejeződik – írja a The Spaces.

  A Casa Vicens minden irányból szemet gyönyörködtető - Kattintson a képre a galériáért!Galéria: Casa VicensPol Viladoms / Facebook

   Barcelona ugyan korlátozni próbálja a turisták parttalan áradatát, de azért nem határolódik el attól, hogy újabb és újabb kincseit mutassa meg a nagyvilágnak. A szóban forgó százharminc éves épületet a mindössze harmincegy éves Gaudí egy ingatlanbrókernek, Manel Vicens-nek tervezte. Ez volt tulajdonképpen a tesztüzem: Gaudí itt kísérletezett először a később művészetét fémjelző kultúrák keveredésével, és a hagyományos katalán építési módszerekkel készült házban főként a gótikus és az Art Nouveau irányzatok hatása érhető tetten.

  És a belső tér sem utolsó - Kattintson a képre a galériáért!Galéria: Casa VicensFacebook

   Bár a ház 2005 óta az UNESCO világörökségi listáján szerepel, eddig még nem nyitották meg a nagyközönség előtt. Eredetileg családi házként funkcionált; kezdetben három, majd egyetlen lakással. Ezután hét évig várta a vevőjét, a jelenlegi MoraBanc-ot. A bank kezdeményezésére 2015 óta folyik a felújítás – arról sajnos még nincs hír, hogy mikor léphetnek be látogatók.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!