Ötszáz méter hosszú üvegcsúszdát teszteltek Kínában

  Ötszáz méter hosszú üvegcsúszdát teszteltek Kínában.

  Sanhszi tartomány látogatói hamarosan megmutathatják, mennyire vakmerőek: egy ötszáz méteres, teljes egészében üvegből készült csúszdán repülhetnek lefelé – írja a Travel and Leisure. A csúszdát május 19-én tesztelték, és nemsokára megnyitják a nagyközönség előtt. A galériában látható képeket a CGTN kínai hírportál tette közzé.

  Vajon akad, aki menet közben a panorámában gyönyörködik?
  Galéria: Kínai óriás üvegcsúszda
  Fotó: CGTN / Facebook

  A csúszda kezdőpontja a Tajütu Sárga Folyó Parkban található, Jücseng város mellett. A kalandorok lépcsőn juthatnak fel a négyszáz méter magasan elhelyezkedő kezdőpontra, ahol a Sárga folyót övező táj szép panorámájából meríthetnek erőt az induláshoz. A csúszda szintcsökkenése száztíz méter.

  Ha nem jár mostanában Kínában, de rémüldözni szeretne, ajánljuk figyelmébe a fenti videót, mely a Langja hegyre épült üveg kilátóplatformot mutatja be. Annak pedig, aki igen, javasoljuk, próbálja ki a bobozást a Kínai Nagy Falon, esetleg tekerjen egyet a világ leghosszabb, levegőbe épült kerékpárútján.

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Hét adrenalinpumpáló csodacsúszda a világból
  Létezik jobb válasz a hőségre, mint a vízicsúszda? Ha úgy érzi, nem élhet csúszdák nélkül, ezeket a helyeket egyszer az életben muszáj kipróbálnia! Mutatjuk Európa és a világ csúszda legjeit: van, ahol akár százzal is suhanhat, máshol tízemeletnyit zuhanhat pár szempillantás alatt, de akad a listánkon egy 300 méteres mélység felett megépített üvegcsúszda is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!