Spanyolország idén is tarol legtisztább, legszebb vizű strandjaival

Spanyolország idén is tarol legtisztább, legszebb vizű strandjaival

 

Ebben az évben is Spanyolország büszkélkedhet a legtöbb, kiváló környezeti minősítésű stranddal a világon – írja az MTI. Júniustól ötszázhetvenkilenc tengerparti fürdőhelyen loboghat a minőséget jelző kék zászló, jelentették be kedden Madridban.

A dél-európai ország negyven éve őrzi töretlenül vezető helyét az Európai Környezetvédelmi Nevelésért Szövetség (FEE) évente elkészített listáján.

A strandok minősítésekor figyelembe veszik a víz minőségét, a part tisztaságát, rendezettségét, felszereltségét és megközelíthetőségét a mozgáskorlátozottak számára, valamint, hogy van-e vízimentő és egészségügyi szolgáltatás.

A több mint nyolcezer kilométeres partvonallal rendelkező Spanyolországban a kék zászlós strandok összesen ötszáznégy kilométert tesznek ki. A legtöbb kiváló minősítésű tengerparti strand – ahogy tavaly is – a kelet-spanyolországi valenciai régióban, a Földközi-tenger partján található.

Playa La Dehesa, ValenciaFotó: Jan Petter / Flickr.com

A strandokon kívül Spanyolországban százöt kikötő is megkapta a kiváló értékelést.

Az idén Spanyolországot sorrendben Görögország, Franciaország, Törökország és Portugália követi. Talpraesett Spanyol- és Görögországba utazóknak ajánljuk pénztárcabarát tippjeinket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek