Az Atlanti-óceán visszaadta a 33 éve elmosott strandot

  Harminchárom évvel azután, hogy heves viharok a tengerbe mosták az írországi Achill-szigeten fekvő Dooagh település strandját, az áprilisi dagályok annyi homokot hordtak a térségbe, hogy újraépítették a közkedvelt homokos partszakaszt.

   

  Az Írország nyugati partjainál fekvő Achill-szigetek 300 méteres homokos strandja az 1984-ben pusztító heves viharok nyomán vált sziklás, köves partszakasszá. A helyi lakosok áprilisban észlelték, hogy az Atlanti-óceán visszaépítette strandjukat, több tonna homokot sodorva a partra - írja az MTI.

  "Ez nagyon jelentős számunkra" - idézte a The Irish Times napilap Sean Molloyt, a helyi idegenforgalmi iroda illetékesét, aki emlékeztetett arra, hogy annak idején a népszerű strand négy szállodát és számos vendégházat tartott el a mintegy 2600 ember lakta szigeten. "Achillnak már öt kékzászlós - jó vízminőségű - strandja van, most reméljük, hogy egy hatodikat is kékzászlóval fognak jutalmazni" - tette hozzá az illetékes.

  Íme az új Dooagh BeachFotó: Achill Island Tourist Office / Facebook  Achill-sziget Írország legnagyobb part menti szigete, része annak az Atlanti-óceán menti turisztikai ösvénynek, amely az ország déli részétől húzódik északnyugatra, és amely számtalan turistát vonz az Európai Unió leggyorsabban növekvő gazdaságában.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!