Kihirdették a világ legbiztonságosabb országát

Kihirdették a világ legbiztonságosabb országát

Mielőtt széles körben elterjedne a hír, hogy Finnország lett a világ legbiztonságosabb országa, érdemes gyorsan utánajárni, miképp tudnánk itt nyaralni – írja a Travel Pulse. 

Turisták HelsinkibenFotó: Mark H. Milstein/ Northfoto / Northfoto

A Világgazdasági Fórum állította össze azt a listát, melyben az országokat turisztikai versenyképességük alapján rangsorolja. Ebben természetesen előkelő súllyal esik latba az adott ország biztonságossága, amiben pedig Finnország évről-évre elöl jár. A Fórum egyébként összesen százharminchat országról gyűjtött adatokat.

Sok oka van annak, amiért érdemes felkeresni a finneket. A legnyilvánvalóbb az északi fény, melyről évről-évre káprázatos fotók készülnek, és ami nem csupán télen hasít: az év kétszáz napján nézhetjük Finnországban, ráadásul igény esetén fűtött, szánkózó buborékból. Azon túl, hogy itt egész évben karácsony van, ha egyedül utazunk, akkor sem kell magányosan étkeznünk. Akit mindez nem győzött meg, hadd emlékeztessük arra, hogy a világ egyik legmenőbb szaunája is Finnországban van: egy sífelvonóban. Ha nem hiszi, járjon utána!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek