Thaiföldön is locsolkodnak, de ők az újév miatt

Thaiföldön is locsolkodnak, de ők az újév miatt.

Hiába is menekülne a húsvéthétfői locsolkodás elől Thaiföldre, mert ott is garantáltan vizes lenne. Az újévi ünnepi locsolkodásáról mutatjuk az MTI képeit, melyek Bangkoktól nyolcvan kilométerre, a régi királyi városban, Ajutthajában készültek, jelezve, hogy sokan nem tudják kivárni az ünnep hivatalos kezdetét. A hőségben ez nem is csoda. Kattintson galériánkra! 

Vízicsata elefántokkal Ajutthajában

Galéria: Thai újév 2017

Fotó: Rungrodzs Jongrit / MTI / EPA

Az újév az ázsiai buddhista országokban idén április 13. és 16. közé esik. Az errefelé uralkodó hőségben jólesik egy kis víz, így aztán a díszesen kifestett elefántok is beállnak, és locsolják az ünneplőket, akik sikongatva örülnek jószerencséjüknek.

Az elefántokat szépen kifestik az ünnepre
Galéria: Thai újév 2017
Fotó: Rungrodzs Jongrit / MTI / EPA

A thaiföldi újév neve szongkran. Az ország az idén kissé visszafogottabban ünnepel majd, mert néhány hónappal ezelőtt elhunyt a félistenként tisztelt Bhumimol király. Nem fognak azért hiányozni az utcákról a vízágyúk, a koncertek és utcabálok. Lehet még számítani autók platóján lenge ruházatban, alkoholos befolyásoltság alatt táncoló tömegekre is. A legszebb módja annak, hogy boldog újévet kívánjunk thai ismerősünknek, ha azt mondjuk: szok dii pimai, majd nyakon öntjük egy vödör vízzel. És nem, előtte nem szükséges megkérdezni, hogy szabad-e locsolni!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek