Víz alatti borászat nyílt Horvátországban

  Víz alatti borászat nyílt Horvátországban

   

   
  Peljesac-félszigetén, Ston és Orebić között megnyílt Horvátország első víz alatti pincészete, amely a tenger mélyén 700 napig érlelt borokat kínál a vendégeknek - írja az MTI.

  A lenyűgöző tengeri kilátással rendelkező Edivo borászat ezer négyzetméteren terül el a szárazföldön és a tenger alatt egyaránt, tulajdonosainak pedig az egész szigeten vannak szőlőültetvényei. A pincészet megnyitása előtt már világszerte ismertek voltak az amforákban érlelt, szabadalmi oltalom alatt álló horvát tengeri borok. (Az amfórás érlelés előnyeiről itt tudhat meg többet.) Ivo és Anto Segovic, valamint Edi Bajurin tulajdonosok viszont azt szerették volna, ha az érdeklődök teljes egészében láthatják ezen borok elkészítésének és tárolásnak folyamatát.

  Azok a turisták, akik a víz alatti rejtett világra is kíváncsiak, tapasztalt búvárok vezetésével alá is merülhetnek és saját szemükkel nézhetik meg a "víz alatti pincét". A Mali Soton-i öböl mélyén egy rég elsüllyedt hajóroncs található, amely jelenleg a borok tárolására és érlelésére szolgál.Az amforákba zárt borokon kívül palackos borok is fellehetők a roncs körül, ezeket a búvárkodó turisták maguk is felhozhatják a felszínre.


  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Mutatjuk, miért fog idén Horvátországba utazni - 2017.05.11.
  A világ legjobb olívatermelő régiója, az NDK-s Winnetou-filmekből ismert vad tájak, gyógyiszap a tengerparton, freskókészítő kurzusok és szarvasgomba - ez is Horvátország!

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!