Elárverezik Anglia legapróbb kastélyát

Elárverezik Anglia legapróbb kastélyát

 

Ön is régóta vágyott egy saját kastélyra? Most itt az alkalom, hogy uralkodóként érezhesse magát egy ilyen rezidencián, nem is olyan magas árért cserébe - írja oldalán a Coventry Telegraph. Eladó sorba került ugyanis az a Warwickshire-ben található egészen apró paraméterekkel rendelkező kastély, amelyet a környékbeliek csak Molly's Lodge-ként ismernek, és amelyet még az 1830-as évek Angliájában építettek.

 

Galéria: Elárverezik Anglia legapróbb kastélyátForrás: Travelo

A buja növényzettel ölelt, viktoriánus stílusban megálmodott épületet még Edward Blore tervezte, akit a Buckingham-palota bővítési munkálataival is megbíztak, mielőtt még királyi székhelynek nyilvánították volna. Az ingatlan különlegessége egyértelműen a belülről elegáns, kívülről masszív vár jellegű kinézete: a mészkőből épült saroktornyokkal, a rácsokkal bordázott ablakokkal, az üvegkazettás tölgyfa-ajtóval, és a piramis-formájú tetőszerkezettel.

 A kastély alapterülete mindössze 72,7 négyzetméter, amelyhez egy 106,5 négyzetméteres udvar tartozik néhány négyzetméternyi pázsittal, zöldségkerttel, gyümölcsfákkal, és egy apró baromfiudvarral. Belül emeletre vezető kovácsoltvas-lépcsőket, gazdagon gépesített konyhát, és fagerendákkal díszített mennyezetű, beépített bútorokkal felszerelt két hálószobát is találunk.

 

Galéria: Elárverezik Anglia legapróbb kastélyátForrás: Travelo

A nappali ablakvonala félkörívben ívelt, egyik falán pedig dekoratív, kövekkel keretezett, viktoriánus öntöttvas kandalló igyekszik biztosítani az ódon hangulatot. A kis kastélyhoz egy melléképület is tartozik dolgozószobával, garázzsal és két lovas beállófülkével, ami anno a lóháton érkező vendégeknek készült.

 

Galéria: Elárverezik Anglia legapróbb kastélyátForrás: Travelo

A kastély kikiáltási ára 550 ezer angol font, mintegy kétszáz millió forint, de április 19-ig még várják a lehetőleg minél magasabb liciteket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek