Európa legmagasabb hullámvasútjával nyílik a Ferrari-park

Európa legmagasabb hullámvasútjával nyílik a Ferrari-park

Európa első Ferrari-parkja nyílik Barcelona közelében, Tarragonában: a 70 ezer négyzetméteres Ferrari Land számos attrakcióval vonzza a látogatókat péntektől - írja az MTI.

A csütörtökön átadott parkban többek között egy úgynevezett vertikális gyorsító is várja a vendégeket: a 112 méter magas szerkezet, a Red Force a park üzemeltetői szerint a legmagasabb és leggyorsabb hullámvasút Európában: öt másodperc alatt gyorsul 180 kilométer per órás sebességre. A szerkezetet egy gigantikus, kilenctonnás "Cavallino Rampante", vagyis a Ferrari jelképévé vált ágaskodó fekete ló díszíti.

Emellett egy 500 méteres versenypálya, 55 méter magas tornyok - melyek üléseiben a szabadesést lehet átélni -, valamint Forma-1-es szimulátorok is kipróbálhatók a parkban. A Ferrari-rajongóknak eddig Abu-Dzabiba kellett utazniuk, hogy szabadidőparkban közelebbről is megismerkedjenek a sportautókkal. Az ottani Ferrari World 2010 óta működik. Az európai park, melynek alapkövét 2015-ben Sebastian Vettel Ferrari-pilóta rakta le, 100 millió euróba került (31 milliárd forint). A tarragonai PortAventura vidámparkhoz csatolva építették ki.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek