Életnagyságú lakóautó csak gyári Legóból

Életnagyságú lakóautó csak gyári Legóból

Tizenkét kitartó ember munkájával született meg az a lakóautó, melyhez kizárólag gyári, boltban megvásárolható Lego-kockákat használtak fel – írja a Daily Echo.

Megmondjuk, hová menjen nyaralni, ha Lego-rajongó, vagy esetleg családját, kedvesét szeretné meglepni egy jól választott célállomással. A dél-angliai Southampton mellett fekvő Beaulieu-ben található az Egyesült Királyság Nemzeti Jármű Múzeuma, ahol az életnagyságú és belül működő Lego-lakóautót kiállították. Összesen kétszáztizenötezer-százötvennyolc építőkockát használtak fel hozzá. A belső térről csak annyit: működnek benne a lámpák, van benne folyó víz, és még egy összecsukható ágy is.

 A 3,6 méter hosszú és 2,2 méter magas járművet egy klasszikus T@B 320 könnycsepp-alakú lakóautóról mintázták. Tizenkét hét és több mint ezer munkaóra kellett a befejezéshez.

A legapróbb részletek is Legóból készültek - győződjön meg róla a galériában!
Galéria: Lego-lakóautó
(Fotó: Ferrari / Northfoto)

A különleges verda jó társaságba került: itt látható ugyanis Mr. Bean Minije és Elvis utolsó Cadillac-je is. A díjnyertes múzeumot Beaulieu ura, Lord Montague alapította az 1950-es évek elején. Ha itt járunk, megnézhetjük az 1538-ban épült családi kastélyt és a beaulieu-i apátság romjait is. A kastély mellett található még egy érdekesség: az a ház, ahol a különleges alakulatok parancsnoksága és az európai ellenállás is dolgozott a második világháború idején. Sok kémet képeztek itt ki, a Beaulieu-kastély területén. A szupertitkos munkáról egy érdekes múzeum emlékezik meg.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek