Újra látható a restaurált Leonardo-kép Firenzében

Újra látható a restaurált Leonardo-kép Firenzében

Leonardo befejezetlen műve, a Háromkirályok imádása ismét elfoglalta helyét az Uffizi-képtárban, és egészen őszig látogatható – írja az MTI.

Az 1481-ben készült kép azért érdekes, mert jól megismerhető általa Leonardo sajátos stílusa: az érzelmek pontos tükröződése az arcokon és a mester dinamikus rajzolási módszere. Az Uffizi Leonardo-termében emellett Leonardo olyan fiatalkori, 1482 előtt született festményei kaptak helyet, mint a Krisztus keresztelője, illetve a Szeplőtelen fogantatás. A képtár honlapján a Google Térképeken megszokott, interaktív panorámaképen is megnézhetjük őket.

A mű befejezetlen, de épp ez teszi különlegessé a mester alkotásai között Fotó: Maurizio Degl' Innocenti / MTI / EPAForrás: Travelo

 Firenze gazdag történelemmel rendelkező város, ahol nincs helye a McDonald's-nak a főtéren, és még indiai milliomosok sem vonulhatnak fel elefántháton. Érdemes itt egy hosszú hétvégét eltölteni, ha másért nem, hát azért, hogy digitális graffitit hagyjunk az utókorra. Ha járt már itt, de most újra menne, például azért, hogy saját szemével lássa a Háromkirályok imádása felújított színeit, ajánljuk haladóknak szóló írásunkat Firenze legklasszabb látnivalóiról.

A restaurált Háromkirályok imádását március 28. és szeptember 24. között nézhetik meg az érdeklődők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek