Beatles-rajongókat vár Liverpool nyár elején

Beatles-rajongókat vár Liverpool nyár elején

Hatalmas művészeti fesztivállal ünneplik meg a Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című stúdióalbumának 50. évfordulóját májusban és júniusban Liverpoolban – írja az MTI a BBC-re hivatkozva.

Az 1967. június 1-jén megjelent Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band állandó szereplője a minden idők legjobb albumait felvonultató listáknak.

 

Az 1969-es legendás kép fotósa egy létrán egyensúlyozott, miközben egy közreműködő rendőr elterelte a forgalmatFotó: HeritageAuctions/BNPS / Northfoto

A rendezvénysorozathoz csatlakozott kórusok, előadók és művészek a híres album egy-egy száma által inspirált műalkotással vagy produkcióval készülnek a fesztiválra. A Mark Morris Dance Group a Pepperland című előadásának premierjét hozza el a fesztiválra. A darab Beatles-slágerek inspirálta zenéjét kamarazenekar előadásában hallhatja a közönség. A legrangosabb brit kortárs képzőművészeti elismerésnek számító Turner-díjjal jutalmazott Jeremy Deller a barátság és az önfeláldozás témáit feldolgozó két alkotással készül a rendezvénysorozatra.

A GroupeF nevű francia pirotechnikai csoport és Scott Gibbons amerikai zeneszerző egy fényjátékkal érkezik. DJ Spooky egy performansz és audiovizuális installációval járja körül annak kérdését, hogy vajon jobbá válik-e világ.

Ha ön is szívesen fesztiválozna, akár a Wizz Air járatával is indulhat, amely hetente háromszor közlekedteti gépeit a Budapest-Liverpool útvonalon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek