Javában zajlik a világ legszínesebb fesztiválja

Javában zajlik a világ legszínesebb fesztiválja

 

A Holi ősi hindu fesztivál, amit a Színek fesztiváljának vagy a Szeretet fesztiváljának is szokás nevezni. Indiában és Nepálban szinte mindenütt ünneplik, sőt Dél-Ázsia több országában is elterjedt, bár az ünnepi szokások eltérőek. Napja minden évben változik; a phálgun holdhónap teliholdjakor kezdődik. Ez az idén március 12-én volt. Az indiaiak azonban annyira szeretik tavaszi fesztiváljukat, hogy az ünneplést korábban megkezdik. Galériánkban az előfesztivált, a Virágok fesztiválját láthatja – a képek Vindravath és Mathura városokban készültek.

Most mindenki sárga lesz: Mathura a színek fesztiválján
Galéria: Holi előfesztivál Indiában 2017
(Fotó: Prabhat /Pacific/Barcroft Images / Northfoto)

 Az ünnepségsorozat általában öt napig tart, melynek során a résztvevők színes festékporral és vízzel locsolják egymást. A legenda szerint Rádhá, Krisna egyik szeretője volt az első, aki színekben fürödhetett. A Holi fesztivál és előfesztiválja Rádhá és Krisna szerelmének állít emléket. Nézegessen képeket!

Táncba viszik az özvegyet. Özvegynek lenni Indiában még mindig stigmának számít. Régen nem vehettek részt a fesztiválokon, sok helyütt még ma sem mulathatnak a tömeggel
Galéria: Holi előfesztivál Indiában 2017
(Fotó: Stringer Xinhua / eyevine / Northfoto)

 

 Újabb cikkünk ebben a témában:


Fesztivál az indiai szépség és a henna jegyében - 2017.05.26.
Száriba öltözhet és indiai ékszereket is próbálhat!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek