A fesztivál, ami hajnali négykor kezdődik

  A fesztivál, ami hajnali négykor kezdődik

  „Hajnali négykor bekiabáltak..." – valahogy így kezdődhetett Szabó Lőrinc után szabadon a svájci Bázelben a Morgestraich fesztivál. A városban március 6-án hajnali négykor ugyanis kikapcsolták a közvilágítást, és kezdetét vette a mulatság – írja az MTI.

   

  Csoda, hogy tudnak ebben a maszkban fuvolázni, de tudnak
  Galéria: Morgestraich fesztivál Bázelben
  (Fotó: Georgiosz Kefalasz / MTI / EPA)

   

  Mint látjuk, Svájcban nem csak a busók unokatestvérei rémisztgetnek. Természetesen nem a vaksötétben botorkálnak a résztvevők Bázel óvárosában, hanem lámpásokkal és fáklyákkal világítják meg az utat. A fesztivál nézői nem vegyülhetnek a felvonulókkal, erre külön kijelölt őrök vigyáznak. A felvonulásnak nincs kijelölt útvonala, a csoportok bármerre mehetnek, és ha találkoznak, egyik clique („klikk") udvariasan elengedi a másikat. A mulatság minden évben 72 órán át tart, a hamvazószerda utáni hétfő hajnallal kezdve.

  Úgy tartják, hogy a konfettiszórás szokása Bázelből terjedt el a világon, így erről a fesztiválról sem hiányozhat. A felvonulók útját fuvolaszó és bázeli dobok kísérik. Nézze meg képgalériánkat!

  Díszlet a bázeli Morgestraich-on
  Galéria: Morgestraich fesztivál Bázelben
  (Fotó: Georgiosz Kefalasz / MTI / EPA)
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!