New York kevesebb külföldi látogatóra számít Trump intézkedései miatt

New York kevesebb külföldi látogatóra számít Trump intézkedései miatt

Úgy tűnik, egyelőre Szlovénia az egyetlen célpont, mely profitál Trump miniszterelnökségéből. New York ugyanis jóval kevesebb külföldi látogatóra számít az idén – írja a skift.com.

New York, New York...Thomas Hawk / Flickr.com

 A New York-i turizmus fellendítéséért felelős marketingcég bejelentette, hogy az idén jóval kevesebb külföldi látogatóra számít a nagyvárosban. Az értékelés során számba vették azt, hogy a Trump-kormányzat által kezdeményezett bevándorlási politika és a dollár árfolyamának várható növekedése egyaránt negatív hatással lesznek a New York-ra kíváncsi külföldiek számára. Arra számítanak, hogy külföldről az idén háromszázezerrel kevesebben érkeznek majd.

A tavalyi év trendjei alapján ugyanakkor arra is következtetnek, hogy a belföldi turisták növekvő száma pótolja majd a kiesést. A turisták száma azonban még nem minden: mivel a külföldi utazók átlagban négyszer annyit költenek, mint a belföldiek, New York valójában gyászol.

A marketingcég akcióterve az, hogy büdzséjében hárommillió dollárral megnöveli a külföldi óriásplakát-reklámokra szánt összeget azokban az országokban, ahonnét a legtöbb látogató érkezik normális esetben New York-ba: Mexikóban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Spanyolországban. Szlogenjük szerint New York kitárja karjait a világ előtt: New York – Welcoming the World. Ha Önt ez meggyőzte, akkor ne hagyja ki kalauzunkat a városhoz, mely sosem alszik.

Ezzel a plakáttal célozza meg a külföldieket New York az idénNYC & Company / Skift.com
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek