India Sinkanzenje víz alatt is száguld majd

  India Sinkanzenje víz alatt is száguld majd

  A sokat várt indiai szupergyors vonat részben a tenger alatt suhan majd. A próbafúrások most kezdődtek – írja a mashable.com.

  India a japán szupergyors vasúti rendszert, a Sinkanzent választotta, hogy lerövidítse a Mumbai és Ahmedabad közötti utat. A jelenleg hétórás vonatút 2023-ban várhatóan már csak két órát fog igénybe venni. A nagyszabású projekt nyolcvan százalékát a japán állam kamatmentes hitellel támogatja.

  Sinkanzenek a tokiói pályaudvaron Fotó: tokyoform / Flickr.comForrás: Origo

   A szupergyors vonat 508 kilométeres útjának nagy részét emelt pályán teszi majd meg, így nem vesz el a művelésre alkalmas földterületből, és felüljárókat sem kell építeni. A Mumbai-hoz közeli Thane és Virar közötti csatorna egy hétkilométeres szakaszán azonban a víz alá bukik majd. A jelenleg megkezdett fúrás kulcsfontosságú ahhoz, hogy 2018-ban elkezdhessék kiásni a tényleges alagutat a hetven méter mélységű víztömeg alatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!