Fagyott haj verseny zajlik Kanadában

  Fagyott haj verseny zajlik Kanadában

  Íme a példa arra, hogyan maradhat meg a humorunk jéghidegben. Kanadában éppen azon versenyeznek, kinek jobb a megfagyott frizurája – írja a Mentalfloss.

  Yukon tartomány fővárosában, Whitehorse-ban a minél bizarrabb formában megfagyott haj számít divatos megjelenésnek. A február 17. és 26. között zajló Kovászos randevú fesztiválon (Sourdough Rendezvous Festival) rengeteg, számunkra szokatlan verseny és rendezvény zajlik. Többek között baltahajigáló és lisztrakodó verseny (mely utóbbi során a résztvevők liszteszsákkal a hátukon manővereznek egy akadálypályán) emelik a fesztiválhangulatot, megemlékezve a kovászosnak becézett ősökről, akik a Yukon-aranyláz idején érkeztek, és képesek voltak itt kihúzni egy kemény telet. Az aranyásók legfőbb étele akkoriban a kovászos lisztből sütött palacsinta volt.

  A Fagyott haj verseny 2011 óta színesíti a fesztivál amúgy sem unalmas palettáját. A versenyzők ilyenkor megmártóznak a helyi melegvízű forrásokban, és bevizezik hajukat és arcszőrzetüket. Ezeket a kívánt formára igazítják, és várják, hogy megfagyjon. A legjobbak pénzjutalomban részesülnek, és ingyenes belépőt kapnak a fürdőkbe. Most pedig lássunk egy üdítő videót a 2015-ös nyertesekről.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!