Kifizetteti a telefontöltést egy bécsi kávézó

Kifizetteti a telefontöltést egy bécsi kávézó

Felháborodást váltott ki Ausztriában egy bécsi kávéház, amely egy eurós többletárat számol fel vendégeinek, ha túlságosan hosszú ideig töltik telefonjaikat. A Hudertwasser-házban működő Terrasencafe tulajdonosa, Galina Pokorny vezette be az újítást elsőként az osztrák vendéglátóhelyek közül - írja az MTI.

Terrasencafe

 A turistáknak mindig áramra van szükségük, de ki fogja ezt megfizetni nekem? - indokolta döntését a kávéház tulajdonosa. Továbbra is ingyen tölthetik fel telefonjaikat azok a vendégek, akik beugranak egy kávéra, és 15 perc alatt végeznek fogyasztásukkal. Egy órányi töltés azonban már költséggel jár. "Kávézót működtetek, és nem internetkávézót" - hangoztatta Galina Pokorny, hozzátéve, nincs tudomása arról, hogy bármely más kávézó felszámolna hasonló díjat.

Pokorny tavaly vezette be a többletdíjat, de csak akkor került a figyelem középpontjába, amikor az Österreich bulvárlap szerdán közzétette egyik újságírójának "bizarr számláját", amelyen feltüntették az egyeurós többletárat elektromos áram címszó alatt. A többletár kiterjed a laptopokra, tabletekre is, és annak, aki több eszközt tölt egyszerre, a többszörösét kell fizetnie. A háborgó vendégeket esetleg az a tény kárpótolhatja, hogy a kávéházban ingyenes a wifi.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek